Perfectionisme: een last of talent?

Er 'moet' van alles...

Marcel Hendrickx, auteur van het boek “Zeg me dat ik oké ben”, heeft zelf ondervonden hoe verwoestend de drang naar bevestiging kan zijn en maakte er zijn beroep van.  Hij kreeg zelfs een hartaanval na zelf burnout geraakt te zijn . Daarna ontwikkelde hij eigen methodiek waarmee honderden kinderen en volwassenen al van hun hinderlijke perfectionisme zijn afgeholpen. Tevens schreef hij een boek over Burn-out.

" Perfectionisme begint al in de kindertijd. Kinderen ontwikkelen faalangst in de kleuter klas, ze kunnen blokkeren als leerling tijdens examens. Als bekwame volwassenen krijgen ze sneller een burn-out of depressie omdat ze áltijd alles goed willen doen. Perfectionisme kan daardoor desastreuze invloed hebben op werk, relatie, gezin. Men maakt het zichzelf uiterst moeilijk, wordt er letterlijk of figuurlijk ziek van. De boeken geven tips en eenvoudige manieren om perfectionisme te verlichten. "

Ik door Marcel Hendrickx zelf opgeleid tot OCP-beroepscoach. Alleen officiële OCP-coaches werken met deze specifieke methodiek, doen jaarlijks aan intervisie en zijn lid van HOI/BPC. Lees meer over OCP methodiek.
 
> Gemiddeld 5 tot 9 consulten
> Particulier en Zakelijk traject