Hypnotherapie, Regressie therapie

Hypnotherapie betekent met een rustig en ontspannen lichaam luisteren naar positieve en succesgevende suggesties, zittend in een stoel met ogen gesloten en met begeleiding van de hypnotherapeut een probleem oplost.  Dit met ogen gesloten en gefocust rustig zittend noem je trance.  Ik begeleid het hele therapie proces.  Belangrijk is te weten dat JIJZELF daarbij ALTIJD in controle bent EN blijft over wat je denkt en voelt, je veilig en comfortabel bent en álles kunt navertellen. Hypnotherapie is daardoor geschikt voor iedere leeftijd: kind, puber, jongere, volwassenen en senioren.

Regressie therapie is  een vorm van diepe, ontspannen therapie waarbij we op zoek naar de 1e oorzaak van een gevoel of klacht. Vaak zijn dit gebeurtenissen op een jonge leeftijd zoals angst voor donker, spinnen of insecten, minderwaardigheidscomplex e.d.  Als volwassene heeft men geen herinnering meer, wel voelt het lichaam nog de emoties van vroeger. Hierdoor kan iemand zomaar blokkeren, zonder te snappen hóe dit komt. Ik werk met meerdere soorten regressie, waarbij diep verstopt leed en verdriet loskomt. Als volwassene voelt dat alsof je terugkomt bij jezelf. Regressie noemt men dan ook vaak een vorm van zelfheling.  Regressie mag pas op volwassen leeftijd d.w.z. 18 jaar en ouder.

Conventionele & Conversationele Hypnotherapie  en Regressie worden in zowel reguliere zorg én complementaire zorg volop toegepast en zijn uitstekende effectieve, vlot doeltreffende methodes.  

Emoties, Stress, Paniek, Trauma.  Een (oude) spanning, woede of emotie kan zich in klachten tonen, bv via huilen, gapen, trillen, zweten, dromen, niezen of schreeuwen.  Jezelf toegeven en dit erkennen in denken en voelen is belangrijk, want " Iets laat los als jij het loslaat" oftewel: als je ergens geen probleem (meer) van maakt, is het ook geen probleem (meer).

Omgaan met een nare (her) beleving, trauma, verslaving, onzekerheid of emotie, geeft vaak klachten op het gebied van denken, doen of voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Door begeleiding en coaching volgt rust in je hoofd en je lichaam. Een probleem of angst voor iets overwinnen lijkt moeilijk en vaak geeft    onzekerheid, daarom kijken we stap voor stap hoe het ontstond. Ontdek eens hoe fijn  Hypnotherapie  is, welke baat het geeft en wat het voor je  doet! Zo nodig extra ondersteuning met andere hulpvorm. Vlot je anders voelen, optimaal  resultaat!

 

Cliënt ervaringen: 

Ervaringen na EMDR consult voor angst (Hypnotherapie en EMDR)
Liesbeth is een heel sympathieke en lieve vrouw die open, eerlijk en direct communiceert. Ze legt goed uit wat EMDR (of de therapie) inhoudt en hoe het in zijn werk gaat. Ook de do’s en dont’s worden snel duidelijk gemaakt, ook tussendoor.  

Het meest hebben wij als ouders veel gehad aan tips. Wat kun je als ouders nu beter wel en wat niet doen in deze situatie. D. heeft vooral veel gehad aan je heldere uitleg. De 2 sessies zelf die ervoor gezorgd hebben dat het hele grote "ding" helemaal op de achtergrond geraakt. Hij is weer zelfstandig, zonder angst en droomt ook niet meer. Zo fijn! Daarnaast hebben wij veel gehad aan de sympathieke, open, eerlijke en directe communicatie van Liesbeth. Liesbeth is er niet alleen voor en tijdens de therapie, maar juist ook daarna. Ze maakt regelmatig even contact, vraagt hoe het gaat en geeft advies op afstand. Ze is enorm betrokken.  Kim de Willigen april 2020

Ervaring  na consult voor angst:  "Ik kan vrijer leven zonder angst en angst gevoel" Corine S feb 2020

Ervaring consult voor angst (Hypnotherapie en EMDR)
Onwijs lieve vrouw, werd goed ontvangen en erg op mijn gemak gesteld. Ik merk dat ik veel minder oplet als ik buiten loop. Ben al meerdere keren in het bos geweest na een regenbui (dit had ik voorheen niet gedaan), loop minder meer met een zaklamp buiten (soms nog als ik me onzeker voel) en gek genoeg ook niet meer tegengekomen waar ik angst voor had, op een paar na.  Je begrijpt dus wel dat ik veel minder last heb van mijn 'klacht'   "  🙂  Kristy BK  november 2019

Ervaring na consult voor angst: Zeer prettig, is er echt voor je en wil je in korte tijd van je probleem afhelpen. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Wat ik dacht niet te kunnen, niet in staat te zijn... ik kan het wel degelijk! Geeft mij een super fijn, blij en vrij gevoel! " Sandra  V. oktober 2019