Hypnose en Regressie Helpen om vrijwel alle problemen in het leven van een persoon te helen. Het zijn zachte, vriendelijke moderne methodes waarbij het onderwuste deze helpt oplossen.  

Het onderbewuste wil (net zo graag als jij)  dat je gezond bent en blijft. Het staat daarom alleen open voor therapievormen die passen bij het probleem waar je voor komt.  Als therapeut geef ik gepersonaliseerde hypnose & regressie.

Want je kunt het verleden niet veranderen. Wel hoe je met iets omgaat. Zie daarom onbekende of intuïtieve lichaams signalen eigenlijk als een cadeautje, ook al begrijp je deze niet zo goed. Het wil jou wat vertellen, komt met reden op. Blijkbaar is er iets gaande: de hersenen sturen een signaal of symptoom aan, maar hoe komt dat? Wat denk of doe jij dat je dit voelt? Klachten zijn een uiting van oplossing, van genezing. Denk aan een boom die bladeren verliest en in het voorjaar het blad weer groeit. Als de oorzaak van iets is gevonden en opgelost, zijn er ook geen symptomen meer. Hoef je niets meer te bestrijden .

Hypnotherapie en Regressie zijn vormen van zelfhypnose therapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van trance: een staat van diepe ontspanning en geconcentreerde aandacht, waarbij het denken meer naar de achtergrond gaat en de aandacht naar binnen gericht kan worden. Trance is vergelijkbaar met een soort automatische piloot staat, zoals dagelijkse autorit, verdiept zijn in een film of geconcenteerd een boek leze. Hierdoor is tot het onbewuste mogelijk en ben je meer ontvankelijk voor indrukken, gevoelens, gewaarwordingen die uit een diepere lagen, komen er antwoorden en logica. 

In deze vormen van trance ben je altijd bewust van wat er gebeurt. Door de focus te leggen op de binnenwereld komt er ruimte voor verwerking van gebeurtenissen uit het verleden, voor geblokte herinneringen en diepe gevoelens. Wat naar boven komt kan zo worden gebruikt om je hulpvraag op een effectievere en meer gerichte manier te benaderen. De intuïtie vorm daarbij een belangrijke bron, het weet instinctief precies waar je mee gebaat bent.

Hypnotherapie betekent met rustig, ontspannen lichaam luisteren naar positieve suggesties, zittend in een stoel met ogen gesloten en met begeleiding van de hypnotherapeut een probleem oplossen. Het is niet eng, maar juist een fijne comfortabele hulpvorm. Elke Hypnotherapie is een vorm van zelfhypnose. Je geeft antwoord met je stem of via gebruik van arm, hand of ogen. Oude spanning, woede of emotie kan zich  losmaken, waardoor er een bevrijdend en opgelucht gevoel ontstaat na elk consult. Belangrijk: JIJZELF bent en blijft daarbij ALTIJD IN CONTROLE  over wat je denkt en voelt.  Je herinnert en weet alles na afloop. Hypnotherapie is daardoor geschikt voor iedere leeftijd: kind, puber, jongere, volwassenen en senioren. In reguliere zorg wordt hypnotherapie ingezet als medische hypnose, waardoor mensen minder last ondervinden van b.v. een medisch onderzoek of injectie.

Regressie is een vorm van ontspannen therapie waarbij we op zoek naar de allereerste keer iets gebeurde, d.w.z. de oorzaak van een gevoel of klacht. Vaak zijn dit gebeurtenissen op een jonge leeftijd, die op latere leeftijd dromen, onzekerheid, angst, minderwaardigheidscomplex e.d. veroorzaken. Als volwassene geen herinnering, wel komen er nog wel emoties, beelden of gevoelens. Deze zijn nooit verwerkt. Zo kun je b.v. plots blokkeren, zonder te snappen hóe dit komt. Het zijn goed bedoelde intenties vanuit het on(der)bewuste, tegelijk vaak ongrijpbaar en lastig ermee om te gaan.

Ik werk met regressie methoden waarbij je afscheid neemt van diep verstopt leed en verdriet zoals SP-regressie. Deze consulten doen wonderen voor het gemoed, alsof je terugkomt bij jezelf. Regressie noemt men daarom vaak zelfheling via zelfhypnose.  Regressie kan vanaf een bepaalde leeftijd plaatsvinden. Onder 18 jaar met ouderlijke toestemming, net als bij andere vormen van hulpverlening.

Conventionele, conversationele hypnotherapie, medische hypnose en regressie worden in zowel reguliere zorg én aanvullende zorg toegepast. Het zijn uitstekende effectieve, moderne en doeltreffende methodes.   

Cliënt ervaringen: 

Ervaringen na EMDR consult voor angst (Hypnotherapie en EMDR)
Liesbeth is een heel sympathieke en lieve vrouw die open, eerlijk en direct communiceert. Ze legt goed uit wat EMDR (of de therapie) inhoudt en hoe het in zijn werk gaat. Ook de do’s en dont’s worden snel duidelijk gemaakt, ook tussendoor.  

Het meest hebben wij als ouders veel gehad aan tips. Wat kun je als ouders nu beter wel en wat niet doen in deze situatie. D. heeft vooral veel gehad aan je heldere uitleg. De 2 sessies zelf die ervoor gezorgd hebben dat het hele grote "ding" helemaal op de achtergrond geraakt. Hij is weer zelfstandig, zonder angst en droomt ook niet meer. Zo fijn! Daarnaast hebben wij veel gehad aan de sympathieke, open, eerlijke en directe communicatie van Liesbeth. Liesbeth is er niet alleen voor en tijdens de therapie, maar juist ook daarna. Ze maakt regelmatig even contact, vraagt hoe het gaat en geeft advies op afstand. Ze is enorm betrokken.  Kim de Willigen april 2020

Ervaring  na consult voor angst:  "Ik kan vrijer leven zonder angst en angst gevoel" Corine S feb 2020

Ervaring consult voor angst (Hypnotherapie en EMDR)
Onwijs lieve vrouw, werd goed ontvangen en erg op mijn gemak gesteld. Ik merk dat ik veel minder oplet als ik buiten loop. Ben al meerdere keren in het bos geweest na een regenbui (dit had ik voorheen niet gedaan), loop minder meer met een zaklamp buiten (soms nog als ik me onzeker voel) en gek genoeg ook niet meer tegengekomen waar ik angst voor had, op een paar na.  Je begrijpt dus wel dat ik veel minder last heb van mijn 'klacht'   "  🙂  Kristy BK  november 2019

Ervaring na consult voor angst: Zeer prettig, is er echt voor je en wil je in korte tijd van je probleem afhelpen. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Wat ik dacht niet te kunnen, niet in staat te zijn... ik kan het wel degelijk! Geeft mij een super fijn, blij en vrij gevoel! " Sandra  V. oktober 2019 

  • Tom Silver cerfitificaten.


    Hypnosis Foundation Scientfic Hypnosis Safety USBCH door Tom Silver als Scientific Hypnose specialist voor EEG en ERT.

  • EEG Hersengolf meting


    Met speciale EEG apparatuur is meting mogelijk, zo te zien hoe het brein werkt in actieve situaties en wat er gebeurt tijdens hypnose.

  • Certified Practiotioner


    Certificaat officiële Simpson Protocol Practitioner. Meer ervaring, werkwijze en correctie toepassing van SP-Regressie als 95 van de wereld! SP is meest mooie, zachte en doeltreffende regressie methode om alle issues van het leven op te lossen.