EMDR behandelt impact en bijwerkingen van een nare indrukwekkende of traumatische gebeurtenis. Dit gaat via oogbeweging, geluid of gevoelssensoren (m.b.v. TAC-audio scan). Lees het artikel over EMDR hieronder ( AD 01sep2020) onderaan of op  http://link.springer.com/article/10.1007/BF03079287

Misofonie is een hersengestuurde reactie, waarbij specifieke geluiden extreme gevoelens van woede, walging of haat opwekken. Het gaat veel verder dan ergernis of irritatie, de drang valt moeilijk te negeren. Het heeft veel effect op het dagelijks sociale leven.

Tinnitus is door gehoorszenuwen aangestuurd (continue) geluid, zondere een mechanische (meetbare) oorzaak. Subjectieve tinnitus is waarnemen van piep, rinkel, suis, ruis, brom en andere geluiden, in stilte of lawaai, in één of beide oren. Tinnitus heeft diverse oorzaken. Het kan leiden tot enorme frustraties, onmacht en slaapgebrek, alsmede gehoorsvermindering. Ruisonderdrukkende apparatuur kan helpen, echter niet wegnemen. Coaching kan de focus verlagen tot reduceren.

Hypnotherapie een rustige prettige staat van sterk gefocuste mentale concentratie in lichamelijke ontspanning, waarbij men alles herinnert, hoort en zelf in controle blijft. Als coach leer jou hoe jij in die heerlijkee onspannen staat kunt zijn. Hypnotherapie betekent coaching in hypnose: angsten, pijn, verdriet en oud gedrag loslaten; nieuwe focus of gedrag aanleren en vertrouwen krijgen. Zowel recente als uit het verleden: het onderbewust helpt jou om er vanaf te komen.

Regressie, een vorm van Hypnotherapie brengt je terug naar de 1e keer in het leven dat een probleem ontstond, meestal tussen 0 tot 7 jaar. Hiervan heb je geen actieve herinnering meer,  wel vormt dit de oorzaak van een huidig probleem, angst of fobie, die hierdoor wordt opgelost.

NLP oftewel neuro linguistisch programmeren, betekent de wijze waarin we communiceren met anderen en onszelf. NLP is een geheel van taalpatronen die op het denken, doen en voelen van invloed zijn. NLP wordt gebruikt om beter contact te maken, zowel anderen als jezelf beter te begrijpen en vooral oordeelloos, zonder aannames en via vragen stellen te communiceren.  Door NLP coaching wordt men zich bewust van het eigen gedrag en het effect daarvan. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden en inzichten voor het dagelijks leven.

Slechte slapers neigen tot doorgaan waar anderen stoppen en nemen te weinig pauzes.  Ze staan meer "aan"  dan in te luisteren naar hun lichamelijke grenzen en "uit" stand en negeren slaapbehoefte.  Minimaal 1 x 20 minuten per dag echte pauze, d.w.z. rust is belangrijk.  Slapeloosheid is de belangrijkste factor voor het ontwikkelen van depressies en burnout.

Hersenstam Emoties zoals woede, angst, verdriet activeren de herstenstam, die actief reageert met reacties en klachten.    Dit geeft onrust en irritatie over de gezondheid. Er ontstaat meer angst en ongerustheid, wat weer leidt tot meer activatie van hersenstam en toename van klachten. Het is zeer belangrijk deze vicieuze cirkels te doorbreken en hulp te zoeken, hulp te zoeken en blijdschap & geluk in het leven toe te laten.

 

- 8 - Alle teksten onder Blij van Binnen auteursrecht & copywright