Chronische pijn, emotie of klacht:

We kennen lichamelijke, chronische pijn. Tevens kan men mentaal, spiritueel en emotioneel pijn lijden. Zowel het pijngevoel als de  pijngrens kunnen verschillen per persoon. Ook kan pijn varieren per dag of juist continu aanwezig zijn.  Voor sommige klachten wordt echter nooit een oplossing of aantoonbare oorzaak gevonden. 

Waartoe dient pijn?

Pijn is een veiligheidsfunctie om ons te helpen weten wat ons schaadt, zodat we er vanaf kunnen gaan en het in de toekomst kunnen vermijden. Acute pijn is een bericht dat de beste actie veroorzaakt voor de minste hoeveelheid schade. Chronische pijn is een bericht dat ons herinnert aan schade of gevaar, zelfs als er niets kan worden gedaan.

OldPain2Go® is een methode om het lichaam ervan te overtuigen dat de chronische pijnboodschap niet alleen overbodig is, maar ook het leven van de persoon beschadigt en hen minder veilig maakt dan zonder. Dit resulteert meestal in een vermindering van de oude pijnboodschap of totale verwijdering daarvan.

Heb jij een chronische pijn of klacht? Is er de diagnose vastgesteld door een arts/specialist die geen therapie kent, behalve medicatie gebruik of mee leren leven? Bezoek dan een OldPain2Go practitioner. Meer weten? Lees HIER.

Definitie van Pijn:

Gewaarworden van een onaangenaam sensomotorisch gevoel en/of onplezierige emotionele ervaring. Kan zowel mentaal als fysiek zijn; de last ervan verschilt per persoon. Er zijn diverse soorten: acute (kortstondig, hevig), chronisch (langdurig), mechanische (slijtage), zenuwpijn, weefselpijn, in- of uitwendig, primair, secundair. Daanaast kan het mentaal helpen om lichamelijke reacties te leren begrijpen, bijvoorbeeld door kennis van bio-logische natuurwetten.

- 7 - Alle teksten onder Blij van Binnen auteursrecht & copywright

pijnkaart van een lichaam