Openheid: word je bewust van je gedachten

Alles wat in de weg zit, heeft een boemerang effect: je komt het telkens tegen. Maar échte kracht komt van binnenuit. Dan ben je in verbinding met jezelf, los van alles. En als dát er eenmaal is brengt de buitenwereld slechts aanvulling. Dan kun je leven vanuit jezelf, met daadkracht en durf alles te doen zoals je dat wenst.

 "Je gaat het pas zien als je het doorhebt"  (Johan Cruijff)

Mindfulness

Volg eens een minuut je ademhaling en kijk wat er gebeurt. Door liefdevolle aandacht in stilte toont zich wat belangrijk is in je belevingswereld. Er komt respect voor je grenzen van denken en doen, door te voelen, te kunnen en vooral iets te wíllen. Het geeft verbinding met jóu, kost weinig tijd en levert zoveel op! Vrijheid betekent aanvaarding van wie je bent, het stimuleert innerlijke kracht en een veilig gevoel.

Bewustwording gaat via het Bewustzijn: 

Het opslagbewustzijn, het interne (zelf)bewustzijn en het omgevingsbewustzijn                                                                creëren en activeren tesamen onze emoties, gevoelens, gedachten en herinneringen.                                                                Toegepaste methoden geven helderheid over de on(der)bewuste oorzaken van klachten,                                                         gestuurd vanuit de neo cortex( denkbrein-ratio) of in het limbische brein(emoties-gevoelens).

 

 

- 2 -