Zie een heuvel een als uitkijkpunt voor jouw toekomst...

Openheid door ontwikkeling: word je bewust

Gevoelens... je voelt dat ze er zijn. Ze maken je gelukkig of werken juist tegen. Een blij gevoel is prima, maar er niks zo erg als een gevoel dat in de weg zit. Een soort boemerang effect, iets dat telkens terugkomt en ingewikkeld lijkt. Alsof je in de knoop zit met jezelf.

Toch komt échte kracht van binnenuit, vanuit verbinding met jezelf, los van alles. En als je dát eenmaal voelt, brengt de buitenwereld slechts aanvulling. Dan leef je vanuit jezelf, met vrij denken en voelen, zonder schroom en durf je alles te doen zoals je dat wenst.

     "Je gaat het pas zien als je het doorhebt"  (Johan Cruijff)

Bewustwording door Mindfullnes : verbinding met jezelf

Volg eens een minuut je ademhaling en kijk wat er gebeurt. Door stilte met aandacht toont zich wat belangrijk is in je belevingswereld.  Respect voor grenzen van denken en doen, door voelen, kunnen en vooral iets te wíllen. Het geeft verbinding met jóu en levert veel op! Vrijheid voelen door innerlijke kracht maakt harmonie in & met jezelf.

In verbinding met jezelf als mens

Slechts ca 5 % van alle hersenactiviteiten is bewust, het overige gaat onbewust, aangeleerd of vanzelf, tot soms ongewenst. Het opslagbewustzijn, het interne (zelf)bewustzijn en het omgevingsbewustzijn creëren en activeren tesamen onze emoties, gevoelens, gedachten en herinneringen.Toegepaste methoden geven helderheid over de on(der)bewuste oorzaken van klachten, gestuurd vanuit de neo cortex( denkbrein-ratio) of in het limbische brein(emoties-gevoelens).

 

 - 2 - Alle teksten onder Blij van Binnen auteursrecht & copywright