Tinnitus                                  "Het is zelden stil in mijn hoofd"

Rust willen, toch dagelijks gehinderd worden door piepen, gesuis, getinkel, ruis, brom of slapeloze nachten. Steeds irritaties, nare frustraties door geluid. Waarom doen oren en hersenen dit, wat is het nut? In 20 jaar tinnitus probeerde ik van alles, zoals hypnose, regressie, EMDR, acupunctuur en homeopatie. Van wat mij een aanzienlijke verbetering gaf, zelf de beroepsopleiding gevolgd. 

Als expert coach ik mensen met leren omgaan en reduceren van subjectieve tinnitus klachten. Doel is te trachten elk geluid te duiden, wanneer het komt, hoe vaak en met welk reden (methodiek G.M.N. van dr. R.G. Hamer). Als de focus wijzigt, ontstaat begrip en neemt tinnitus af tot verdwijnt volledig. Daardoor ook de dagelijkse hoorvermoeidheid afneemt met 50% tot 80% af.

Kan ik iets voor je betekenen? Kijk bij contact informatie en mail je vraag.Bij contact, deel je mening is ruimte voor eigen ervaringen.

Misofonie:

Een bepaald geluid of aanzicht is zo storend dat sterke irritaties tot boosheid ontstaan: dit heet misofonie. De hersenen doen dit uit bescherming van diep gelegen emoties. Soms maken oren als reactie zelfs een tegengeluid aan, om het irriterende geluid of gevoel te vermijden (een tinnitus). Het tegengeluid treedt op na horen van het irritatie geluid en kan lang aankouden. Door de focus op de oorzaak weg te halen, verdwijnt ook de misofonie en/of de tinnitus.

Bij zowel Misofonie als Tinnitus in 1-3 consulten verbluffende verbetering mogelijk.

 

 

 

Alle teksten onder Blij van Binnen auteursrecht & copywright

 

- 4 -