Hoogsensitief -  Erken je innerlijke Kracht   (hoog sensitieve personen = HSP)

Een hoogsensitief persoon voelt zich vaak een buitenbeentje in zijn of haar omgeving. Ze nemen ongemerkt prikkels, gevoelens of gedachten van anderen over, zonder te begrijpen hoe dat komt. Zoiets roept vragen op als "hoe gebeurt dit, het hoort niet bij míj: hoe kom ik er vanaf ?"  Daarbij heeft een HSP persoon meer kans op klachten als stress, moeheid, burnout,  perfectionisme, tinnitus, depressie, autisme of combinaties daarvan.

Als je hooggevoeligheid aanvaard als kracht door intuïtie is het juist mooi, zuiver en positief. Het beschermt als een kompas dat helpt en bij je hoort. Want juist pure, oprechte kracht van binnenuit geeft natuurlijke versterking, zodat je eerlijkheid en openheid uitstraalt.

Je kunt leren wat van jou en wat van de ander is. Onderscheiden, invoelen en aanvoelen, zonder over te nemen. Zijn zoals je bent en wil zijn. Coaching, NLP, Reiki of klankschalen helpen zowel mentaal en lichamelijk, in denken, doen en voelen.  Zijn er meer dingen die spelen, bv depressie of stress?  Overleg met je behandelaar(s) hoe aandacht aan jou en HSP te besteden voor betere kans van slagen*.

* Raadpleeg bij medicatie, middelengebruik, uitgebreide casus of contra-indicatie(s) vóór aanmelding eerst de huisarts c.q. behandelaren.

- 6 - Alle teksten onder Blij van Binnen auteursrecht & copywright